Explosion i centrala Sundbyberg, norra Stockholm, strax innan midnatt natten mot söndag – ingen uppges ha skadats

    11 juni 2023, kl 11.53

    23.15, natten mot söndagen, exploderade något vid ett flerfamiljshus på Vegagatan i Sundbyberg, norr om Stockholm. ”Vi har fått in flera samtal om att något ska ha detonerat i en trappuppgång i ett flerfamiljshus”, säger Towe Hägg, Stockholmspolisens presstalesperson, till SVT Nyheter. Det finns ingen uppgift om att någon är skadad, och i nuläget finns det ingen uppgift om skador inne i trapphuset.

    Flera vittnen som pratat med polisen ska strax efter explosionen ha sett en svartklädd och maskerad man med väst springa från platsen. ”Det finns flera olika vittnesmål”, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen. Explosionen ska ha hörts i stora delar av Sundbyberg.

    En port fick ”mindre skador” efter detonationen, men vad som sprängts är fortfarande oklart. En förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse har inletts, och det nationella bombskyddet kommer att undersöka platsen.

    Vid 23.30-tiden hade polisen också inlett ett sökande vid Signalfabriken i Sundbyberg, enligt en boende i området som talat med Dagens Nyheter. Under natten kom personal från Sundbybergs kommuns krisstödsgrupp till platsen för att hjälpa de boende. Ingen har gripits.

     

     

    Fler notiser