”Det lät som en skjutbana” – skott från automatvapen dödar en pojke i 15-årsåldern i Farsta centrum, skadar tre personer

    11 juni 2023, kl 09.36

    En vanlig lördagseftermiddag i Farsta centrum, söder om Stockholm, men några minuter efter sex på kvällen öppnar någon eld med automatvapen. ”Det lät som från en skjutbana”, säger ett vittne till Dagens Nyheter. När polisen kommer till platsen hittas först en död och en skadad tonåring vid tunnelbanestationen. Ytterligare två personer anträffas med skottskador; en vid Centrumkyrkan och en utomhus på Larsbodavägen.

    ”Tre personer är skadade och förda till sjukhus. En fjärde person har dött på platsen”, säger Towe Hägg, Stockholmspolisens presstalesperson, till Aftonbladet. Den döde är en pojke i 15-årsåldern. De skadade är en pojke i tonåren, en kvinna i 65-årsåldern samt en man i 45-årsåldern som skadades allvarligt, enligt TT.

    Efter en intensiv biljakt i hög hastighet på E4 söderut en knapp timme senare grep polisen två misstänkta män i 20-årsåldern, vid trafikplats Järna. Amatörfilmer från gripandet visar ett stort antal poliser, många med dragna vapen, släpa ut en person ur en röd BMW. De båda männen anhölls natten till söndag; en förundersökning om mord och mordförsök är inledd. Polisen har tagit in flera andra personer för förhör, och genomfört husrannsakningar.

     

     

    Fler notiser