Tre skottskadade i Stockholm under fredagskvällen, dels i Järva, dels i Jordbro – en man i 18-årsåldern har anhållits

    10 juni 2023, kl 10.01

    21.56 i fredags fick polisen larm om skottlossning i Järva, norra Stockholm, meddelar polisen på sin webbplats. Först anträffas en skottskadad man i en lekpark, och en knapp timme senare hittas ytterligare en skottskadad man i området. Ett vittne säger till polisen att gärningspersonen kan ha lämnat platsen på en sparkcykel i riktning mot Bagartorp, Solna.

    Ingen av männen har livshotande skador. Polisen har inlett en förundersökning angående mordförsök, och man har hittat föremål vid brottsplatsen ”som är av intresse för utredningen”. Ingen har gripits. Polisen bedömer att de båda männen skadades i samma händelse; en av dem har rört sig från brottsplatsen efter skjutningen, enligt Dagens Nyheter.

    22.01 ringer boende i Jordbro, södra Stockholm, och berättar att det finns en skottskadad person i området. Han förs till sjukhuset; polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

    En hundpatrull har sökt igenom området runt Moränvägen, och man har knackat dörr. En person greps under kvällen, som ska förhöras. Mannen, som är i 18-årsåldern, har efter beslut av åklagare anhållits. Ett omfattande arbete med inhämtning och analys av film från övervakningskameror pågår.

     

     

    Fler notiser