Video: Rysk turist dödad i sällsynt hajattack i Egyptens Hurghada

  9 juni 2023, kl 12.02

  En rysk turist har dött efter en hajattack i Hurghada, en semesterort vid Röda havet i Egypten.

  Folksamlingen på stranden kunde bara maktlöst se på när hajen cirkulerade kring mannen och attackerade upprepade gånger.

  Egyptiska och ryska myndigheter bekräftade händelsen, som ledde till att en 74 kilometer lång kuststräcka stängdes av. Egyptens miljöministerium rapporterade senare att man fångat och dödat tigerhajen som attackerade turisten och undersöker den för att fastställa orsakerna till den sällsynta attacken.

  Hajattacker i kustregionerna vid Röda havet är ovanliga, men 2022 inträffade två dödliga incidenter i Hurghada, där en österrikisk och en rumänsk turist dödades. Egyptiska städer vid Röda havet, som Hurghada och Sharm El-Sheikh, är populära bland europeiska turister på grund av sina berömda stränder och korallrevsdykningsmöjligheter.

   

   

  Fler notiser