Då var det dags för åtal nummer två, Donald Trump hade hemligstämplade dokument i sitt hem

  9 juni 2023, kl 10.49

  Ex-presidenten och kandidaten inför valet 2024 Donald Trump åtalas nu av riksåklagaren. Det är sju åtalspunkter gällande att felaktigt hanterat säkerhetsstämplade dokument i sitt hem i Mar-a-Lago i Florida. Det är andra åtalet mot Trump sedan han lämnade Vita Huset.

  Trump säger själv att president Joe Biden och hans regering är korrupt, och att han blivit informerad av sina advokater om åtalet. Hans advokat Jim Trusty säger att åtalet kommer ut lagen om spionage.

  Enligt ABC News är åtalspunkterna: uppsåtlig lagring av nationell försvarsinformation; konspiration för att hindra rättvisan, undanhållande av en handling eller uppteckning, döljande av ett dokument eller information på ett korrupt sätt, döljandet av ett dokument i en federal utredning, planering för att undanhålla (information osv), och falska uttalanden och framställningar.

  Trusty har inte fått en kopia av åtalet, men en sammanfattning via e-post. Justitiedepartementet har ännu inte kommenterat åtalet.

  Det är andra gången Trump åtalas sedan han lämnade Vita Huset 2021. I april åtalades han för att ha betalat mutor till porrstjärnan Stormy Daniels.

   

   

  Fler notiser