Video: Demonstranter som kräver att skola i Los Angeles firar Pride i en månad attackeras av skolbarnens föräldrar

  8 juni 2023, kl 11.08

  En våldsam anti-HBTQ+-protest utbröt utanför ett skolstyrelsemöte i Glendale, Kalifornien, en förort till Los Angeles. Styrelsen diskuterade huruvida juni officiellt skulle utses till HBTQ+ Pride-månad. Videofilmer visar hur människor utdelar slag och sparkar utanför skoldistriktets byggnad. På ena sidan i slagsmålen fanns föräldrar till barnen i skolan som var motståndare till Pridemånaden, på andra sidan fanns demonstranter från HBTQ-rörelsen som krävde att andras barn skulle högtidlighålla Pride i en månad. Den demokratiske kongressledamoten Adam Schiff, som representerar Glendale, fördömde de “fortsatta våldshandlingarna och hatet mot vårt HBTQ-samhälle” som “fruktansvärda”.

  Händelsen inträffade mindre än en vecka efter att demonstranter och polis drabbade samman utanför en grundskola i North Hollywood på grund av en planerad Pride-ceremoni. En transsexuell lärares Pride-flagga på skolan hade satts i brand, vilket ledde till en polisutredning. Protesterna i Kalifornien, en delstat som är känd för att vara en av de mest liberala i USA, visar att inställningen till HBTQ-rörelsen i vissa områden börjat svänga.

   

   

  Fler notiser