Tjock gul rök från kanadensiska skogsbränder täcker New York, invånarna flyr inomhus för att undkomma föroreningar

  8 juni 2023, kl 12.09

  Tiotals miljoner människor i USA drabbades på onsdagen när rök med skadliga föroreningar från kanadensiska skogsbränder drev söderut. New York, Massachusetts och Connecticut, utfärdade varningar för luftkvaliteten och uppmanade invånarna att begränsa utomhusaktiviteterna. Rök från hundratals kanadensiska skogsbränder har rört sig söderut mot USA sedan i maj.

  New York City hade den sämsta luftkvaliteten av alla större städer i världen på onsdagen, enligt IQAir. På grund av den dåliga luftkvaliteten ställde skolor i New York in utomhusevenemang, och invånarna uppmanades att bära ansiktsmasker.

  Luftkvalitetsvarningar utfärdades också i nästan hela delstaten New Jersey, och disiga förhållanden och rök från skogsbränderna rapporterades över Great Lakes-regionen, från Cleveland, Ohio, till Buffalo, New York. Röken nådde till och med så långt söderut som South Carolina, där tjänstemän rekommenderade att människor skulle hålla dörrar och fönster stängda. I Philadelphia ledde röklukten till en mängd 911-samtal, och invånarna uppmanades att undvika att gå utomhus så mycket som möjligt.

   

   

  Fler notiser