Tjeckiska E-sport-stjärnan Karel ”Twisten” Asenbrener död vid 19 års ålder – självmordet skakar E-sport-världen.

  8 juni 2023, kl 16.11

  Den tjeckiska E-sport-stjärnan Karel “Twisten” Asenbrener har tragiskt gått bort genom självmord vid 19 års ålder, enligt hans lags assisterande tränare. Asenbrener hade öppet berättat om sina psykiska problem tidigare i år och avslöjat att han hade hanterat depressioner i över två år och hade tillbringat tid på ett mentalsjukhus.

  Som svar på den sorgliga nyheten betonade hans lag Team Vitality vikten av mental hälsa och hänvisade användare av sociala medier till Mental Health Europes webbplats. Harry “Gorilla” Mepham, lagets assisterande tränare, hyllade också Asenbrener på Twitter, uttryckte sin sorg och delade ett citat från Asenbreners favoritprogram.

  Asenbrener hade varit uppriktig om sin kamp mot depression och självskadebeteende i februari och uppgav att han hade varit i en “dålig situation” men räddades av sin far. Vid den tiden försäkrade han fansen att han mådde bra mentalt och fysiskt och uttryckte optimism inför framtiden.

  Så sent som i maj tog Asenbrener sitt lag Teal Vitality till slutspel i Valorant Champions Tour. Där förlorade laget med 1–2 mot Team Liquid, med svenska stjärnan Saif Jibraeel.

   

   

  Fler notiser