Mord på sångerska i Myanmar sprider skräck bland kändisar som stöder militärregimen

  8 juni 2023, kl 15.53

  Mordet på Myanmars sångerska Lily Naing Kyaw, som sköts i huvudet av beväpnade män som var motståndare till den militär hon propagerade för, har sänt chockvågor genom landets pro-militära kändisar. Den 58-åriga kvinnan stod nära de högsta juntaledarna som tog makten 2021 och anklagades för att vara deras informatör. Hennes död är den senaste i en rad mord på högprofilerade regeringsanhängare. Två män, som sägs tillhöra en stadsgerillagrupp som är motståndare till militären, har gripits och anklagas för mordet på henne.

  Militären har hävdat att den framstående studentledaren D Nyein Lynn låg bakom skjutningen. Samma kväll som arresteringarna skedde sköts modern och kusinen till en av de misstänkta ihjäl i sitt hem i Yangon. Ingen grupp har tagit på sig ansvaret för attacken.

  Mordet på Kyaw har spridit rädsla bland andra regeringstrogna kändisar i Myanmar, varav några har meddelat att de inte längre kommer att uttrycka sitt stöd för militären eftersom de fruktar för sin säkerhet. De varnar varandra för att använda sociala medier med försiktighet och att hålla en låg profil.

   

   

  Fler notiser