Två mördade i masskjutning vid skolavslutning i Richmond, Virginia – fem skadade – 19-åring misstänkt gripen

  7 juni 2023, kl 10.46

  Tragedin drabbade Richmond, Virginia på tisdagen när en masskjutning inträffade vid en gymnasieceremoni. Två personer mördades och fem andra skottskadades i händelsen, som ägde rum mittemot Virginia Commonwealth Universitys Altria Theater. Händelsen orsakade kaos när studenterna och deras familjer sökte skydd. En 19-årig misstänkt har tagits i förvar.

  Bland offren fanns en 18-årig student och en 36-årig deltagare i ceremonin. Förutom de som träffades av skott skadades minst ett dussin personer eller behandlades för panikattacker på grund av kaoset. Richmonds tillförordnade polischef Rick Edwards sade: “Det här borde ha varit en säker plats. Människor borde ha känt sig trygga vid en examen. Det är bara otroligt tragiskt att någon bestämde sig för att ta med sig en pistol till den här händelsen och sätta skräck i vårt samhälle.”

  Som ett svar på skjutningen har alla skolavslutningar som planerats för den här veckan ställts in, och alla skolor kommer att vara stängda på onsdag som en försiktighetsåtgärd.

   

   

  Fler notiser