Fixade matcher skakar snooker i Kina – två spelare avstängda på livstid

  7 juni 2023, kl 18.10

  Två professionella kinesiska snookerspelare har stängts av på livstid och åtta andra spelare har fått tidsbestämda avstängningar efter att ha befunnits skyldiga till matchfixning har sportens styrande organ meddelat. Straffet är den senaste krisen som drabbat professionell idrott i Kina, som har sett en mängd skandaler med uppgjorda matcher i flera olika discipliner under de senaste åren.

  Liang Wenbo och Li Hang fick livstids avstängning för sina överträdelser av uppförandereglerna, medan de återstående åtta spelarna erkände sig skyldiga och fick långa avstängningar för sin inblandning, sade World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA). Detta inkluderar Zhao Xintong och Yan Bingtao – som anses vara bland snookerns största talanger – som har stängts av i ett år och åtta månader respektive fem år.

  I sin sammanfattning drog WPBSA slutsatsen att Li och Liang ansågs vara de främsta anstiftarna till att fixa flera matcher mellan juli och september förra året. De återstående spelarna deltog antingen i matchfixningen eller gjorde själva olagliga satsningar.

   

   

  Fler notiser