En hel spökstad i Texas kan bli din för bara en miljon kronor – här finns motell, restaurang, affärer och bostadshus

  7 juni 2023, kl 20.10

  En spökstad i Texas, Lobo, är till salu för en miljon kronor. Alexander Bardorff och några vänner köpte den 10 hektar stora staden 2001 för 20 000 dollar. Bardorff, som ursprungligen kommer från Tyskland, letar efter en köpare som förstår markens speciella karaktär. I staden, som en gång hade över 70 invånare, finns en tom swimmingpool, ett motell, en livsmedelsbutik, en restaurang, ett postkontor och tomma hus.

  Lobos historia går tillbaka till mitten av 1800-talet, då det fungerade som ett stopp på postvägen från San Antonio till San Diego. Potentiella köpare har presenterat olika idéer för stadens framtid, bland annat en kängurufarm, en nudistkoloni och en escape room-liknande attraktion.

  Staden ligger mellan Van Horn, där Jeff Bezos rymdföretag har sitt säte, och Marfa, som utvecklats till en plats dit konstnärer gärna söker sig.

   

   

  Fler notiser