Apple vill ge dig ny syn på tillvaron när de lanserar Vision Pro – en kombination av virtuell och förstärkt verklighet

  7 juni 2023, kl 14.11

  I måndags höll Apple sin årliga utvecklarkonferens, med nya datorer, operativsystem och en utökad satsning på spel. Men den stora nyheten är Vision Pro; ”glasögon” som kombinerar virtuell och förstärkt verklighet. Företagets vd Tim Cook säger att det är början på en ”ny era” för kommunikation och sättet vi använder appar, ser på film, roar oss med spel och håller kontakten med andra.

  Men den är dyr, upp till 40 000 kronor när den möjligen landar i Sverige nästa år. Och Hartley Charlton, redaktör för MacRumors, är osäker på hur allmänheten ställer sig till den nya produkten. ”Till en början kommer den inte att tilltala vanliga konsumenter på grund av det extremt höga priset, och de brister som en första generationens enhet har.” Ett separat batteripaket behövs.

  Thomas Husson, från forsknings- och rådgivningsföretaget Forrester Research, sa till BBC News att det kan ta tid för Apples nya headset att nå ut till marknaden. ”Utrymmet för virtuell och förstärkt verklighet har överdrivits under de senaste åren, med Metaverse och den typen av upplevelser.” Husson säger samtidigt att för tio, femton år sedan kunde få föreställa sig att köpa en telefon för närmare 20 000 kronor.

   

   

  Fler notiser