Afrikansk man dömd för sexuellt utnyttjande av kyckling – hävdar han inte haft sex med den utan bara fingrat den!

    6 juni 2023, kl 09.46

    En obduktion av en kyckling i Chipangali i Zambia, visade att ett trubbigt föremål penetrerat dess fortplantningssystem och orsakat kroppsliga skador. Kycklingen dog kort efter att ha blivit sexuellt utnyttjad av en 28-årig malawisk man, Chibande Phiri.

    Phiri ertappades på bar gärning av kycklingens ägare på Muliliwa Community School i Chipangali. Den misstänkte hävdade att han inte hade haft sex med kycklingen utan bara fingrat på den. Han uppgav att hans avsikt var att fågeln skulle dö, så att hans chef skulle tillåta honom att äta den och dra av pengar från hans lön eftersom han var sugen på kycklingkött men inte hade fått betalt.

    Chipata Magistrate Court fann Chibande skyldig till onaturliga brott och tidelag och överlämnade honom till den högre domstolen för dom. Hans fängelsevistelse blir minst 15 år. Polisen arresterade Chibande efter att ha fått en rapport från Ireen Banda, kycklingens ägare. Den misstänkte hittades i en hönsgård av den klagandes make där han påstods ha haft samlag med en höna. Veterinärläkaren som undersökte kycklingen vittnade om att den dött av chock eftersom ett trubbigt föremål penetrerat den och att den också hade rivsår.

     

     

    Fler notiser