Zlatans Ibrahimovic långa karriär är nu över, det blev 12 ligatitlar och 62 landslagsmål för Malmösonen

  5 juni 2023, kl 17.01

  Zlatan Ibrahimovic har spelat sin sista match i sin professionella karriär. Beskedet kom efter Milans sista match för säsongen, mot Verona. En tårögd Zlatan tog emot publikens hyllningar tillsammans med sin familj på innerplanen. Milans fans hade ett tifo med budskapet Godbye, en ordvits med hänvisning till att Zlatan är fotbollens gud.

  Hans karriär försvårades av skador, speciellt det sista året då han inte kom till spel i många matcher. Den sista han spelade i var Sveriges landskamp mot Belgien i mars. Det har den senaste tiden ryktats om att han skulle spela ett år till i Monza, men det var aldrig mer än ett rykte.

  Zlatan inledde karriären i hemstadens Malmö FF. Resan gick sedan till Ajax i Amsterdam, till Juventus i Italien och vidare till rivalen Inter från Milano. Ett kort stopp i Barcelona och han var tillbaka i Milano, nu i Milan. Efter det bar det av till PSG i Paris, sedan till Manchester United och sedan LA Galaxy i USA. Allt avslutades med en andra vända i Milan.

  Totalt blev det 12 ligatitlar under karriären. Det hade varit 14, men två togs tillbaka efter skandalen Calciopoli där Juventus straffades.

   

   

  Fler notiser