Viaplays aktie kraschar – sjunker med 60 procent efter vinstvarning – vd:n avgår

  5 juni 2023, kl 15.19

  I natt meddelade Viaplay i ett pressmeddelande att företagets vd Anders Jensen avgår med omedelbar verkan. Samtidigt meddelar bolaget att det är allt färre som vill abonnera på streamingtjänsten. De sänker nu sina kortsiktiga mål, enligt Expressen. Efter börsens öppning kraschade Viaplays aktie med nästan 60 procent, efter en halvtimmes handel.

  Att de finansiella målen sänks beror enligt pressmeddelandet på en ”tilltagande försämring på de marknader där bolaget verkar, och att genomförandet av bolagets kostnadsbesparingsprogram har tagit längre tid än förväntat.” Styrelsen har beslutat dra tillbaka sina operativa och finansiella mål för 2025.

  Reklamintäkterna väntas minska mellan 12 och 16 procent under andra kvartalet, som en följd av den kraftiga och snabba nedgången på marknaderna för tv- och radioreklam. ”De stigande levnadskostnaderna bidrar även till en sjunkande försäljning av både streaming (direkt-till-konsument) och linjära abonnemang via distributörer”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

  I ett uttalande från avgående vd Anders Jensen säger han att han är övertygad om bolagets goda framtidsutsikter. ”Jag önskar företaget och teamet det allra bästa i framtiden.”

   

   

  Fler notiser