Polisen i Danmark skjuter mot svenska rånare efter en lång biljakt – fyra personer grips, överlämnas nu till Sverige

  5 juni 2023, kl 10.37

  Efter en dramatisk biljakt kunde dansk polis tidigt i söndags morse gripa fyra svenska medborgare strax utanför Köpenhamn, efter en förfrågan från svensk polis, meddelar Ekstra Bladet. Svensk polis förvarnade den danska polisen om att de misstänkta skulle kunna tänkas försöka ta sig över sundet.

  ”Vi hade under natten i Helsingborg ett rån där en bil blev tillgripen. Larmet kom klockan 01:52. Strax efter klockan fem kan vi se att bilen passerat Öresundsbron, varpå vi kontaktade dansk polis”, sa Sara Andersson, presstalesperson vid Region Syd, till Aftonbladet.

  De färdades i två bilar, och den 22-årige mannen i en av bilarna, en svenskregistrerad Volkswagen Golf, försökte köra på en polis. Polisen tvingades skjuta skarpt, och jakten slutade. ”Flera skott avlossades under jakten”, sa Espen Godiksen, vakthavande vid Köpenhamnspolisen, till Aftonbladet. I passagerarsätet fanns en 23-årig kvinna. Även den andra bilen var svenskregistrerad; föraren uppges vara en 21-årig man med en 24-årig kvinna som passagerare.

  Eter beslut av dansk åklagare har de fyra personerna överlämnats till Sverige, rapporterar Danmarks Radio.

   

   

  Fler notiser