Tre israeliska soldater skjuts ihjäl längs den egyptiska gränsen i en sällsynt skottlossning – angriparen dödas också

  4 juni 2023, kl 14.20

  Under lördagen blev israeliska soldater beskjutna av en angripare som befann sig på israeliskt territorium, nära gränsen mot Egypten. Två soldater, en man och en kvinna, dödades enligt ett uttalande från armén, meddelar The Guardian. Attacken ledde till en jakt på angriparen, där en tredje israelisk soldat och inkräktaren dödades. En fjärde soldat skadades lindrigt.

  Egypten var det första arabiska landet som slöt fred med Israel 1979, och gränsen är i stort sett fredlig, även om narkotikasmugglare emellanåt har skjutit mot israeliska trupper. Brottslingar smugglar ibland droger över gränsen, och IS-terrorister är aktiva i Egyptens oroliga norra Sinai-region.

  Skottlossningen ska ha ägt rum vid en gränsövergång mellan Israel och Egypten, fyra mil från den punkt där Israels gräns mot Egypten och Gazaremsan möts. Övergången används för att importera varor från Egypten avsedda för Israel eller den Hamas-styrda Gazaremsan.

  För ett decennium sedan byggde Israel ett staket längs den 20 mil porösa gränsen, för att stoppa afrikanska migranter och IS-terrorister från att ta sig in i landet.

   

   

  Fler notiser