”Hm, vad ska jag äta till frukost i dag?”, frågar sig en svartbjörn i Connecticut – trycker i sig 60 nygräddade cupcakes

  3 juni 2023, kl 13.44

  I onsdags lastade anställda på bageriet Taste by Spellbound i Connecticut som bäst in bakverk i en skåpbil, när de fick oväntat besök av en svartbjörn, sugen på frukost. Den var inte riktigt på humör när de anställda försökte mota bort den. Den drog sig undan litet, men kom tillbaka tre gånger.

  Bageriets ägare, Miriam Stephens, berättade för tv-kanalen WTNH att björnen attackerade henne, så hon backade ut ur garaget och sprang sin väg. En övervakningsvideo visar bageriarbetare som försöker skrämma björnen, men listigt drar iväg efter att den istället skrämmer dem.

  Videon visar hur björnen släpar en kartong med mumsiga muffins från garaget till parkeringsplatsen, och hinner trycka i sig 60 stycken. Den lämnar sedan brottsplatsen mätt och belåten, innan polisen anländer. Ingen skadades.

  Allt fler svartbjörnar syns till i människobyarna i Connecticut, nordöstra USA. ”Frekvensen och svårighetsgraden av interaktioner mellan björn och människa ökar”, säger polisens talesperson Paul Copleman, som The Guardian uppmärksammat. I april fick en 74-årig kvinna bett i armar och ben när hon attackerades av en björn när hon gick ut med sin hund. En tioårig pojke blev sargad på en bakgård i oktober.

   

   

  Fler notiser