Dödssiffran stiger efter den katastrofala tågolyckan i Indien i fredags – 900 skadade och nästan 290 döda personer

  3 juni 2023, kl 12.42

  Tidigt på lördagsmorgonen kämpade räddningsarbetarna fortfarande för att kunna ta sig in i den mest demolerade tågvagnen. 288 personer har bekräftats döda, men siffran kommer sannolikt att stiga när alla vagnar undersökts. 900 personer har skadats.

  ”Vårt tåg rörde sig bakåt och stannade. När jag tittade ut passerade ett annat snabbtåg förbi i mycket hög hastighet. Jag såg fyra boggier under vårt tåg spåra ur, och folk fastnade under dem”, Vidhan Jena, passagerare på ett av tågen, till Times of India.

  ”Vi rusade till platsen och såg handlösa och benlösa kroppar ligga överallt. Människor letade frenetiskt efter sina släktingar. Scenen är för hemsk för att beskriva”, sa ett annat vittne till olyckan.

  Tre tåg var inblandade i den förödande olyckan som inträffade vid sjutiden på fredagskvällen nära staden Baleshwar, nordöstra Indien. Ett persontåg kolliderar först med ett godståg, och spårar sedan ur. Ett mötande passagerartåg kraschar sedan in i det urspårade tågets vagnar, uppger Amitabh Sharma, chef för Indiens statliga järnvägsbolag.

  Tågolyckan är den värsta under 2000-talet i Indien, ett land med ett av de största tågnäten i världen.

   

   

  Fler notiser