Tre små barn dör i varma bilar i Washington, Texas och Florida de senaste dagarna – lämnas i bilen och glöms sedan bort

  2 juni 2023, kl 08.55

  Polisen Washington undersöker sedan i tisdags en ettårings död; barnet lämnades i bilen på parkeringen utanför ett sjukhus, under tiden fostermamman arbetade, meddelar ABC News. Efter nio timmar upptäckte kvinnan barnet vid 17-tiden. Hon tog genast ettåringen till sjukhuset, men barnet dog. Polisen utgår från att fostermamman var distraherad, på väg till jobbet.

  I Houston, Texas, hittades i fredags en fyraårig pojke i en olåst parkerad bil sent på eftermiddagen, tillsammans med en tvåårig flicka. Båda fördes till sjukhus där pojken dödförklarades, men tvååringen förväntas återhämta sig. En vuxen hittade barnen, som hade lekt utanför deras hem.

  I Palm Bay, en stad på Floridas Atlantkust, upptäcktes ett elva månader gammalt barn tidigt på söndagseftermiddagen, som förlorat livet. Barnet hade då tillbringat tre timmar utan tillsyn i ett parkerat fordon. Föräldrarna hade deltagit i gudstjänster, sa den lokala polisen.

  Barns temperatur stiger tre till fem gånger snabbare än vuxnas. Enligt det amerikanska transportdepartementet är den främsta orsaken till dödsfall i fordon för barn under 14 år, utan att ha krockat, värmeslag i en varm bil. Under 2022 dog 33 barn på det sättet.

   

   

  Fler notiser