Transsexuell lärare på grundskola i Los Angeles får sin Pride-flagga uppeldad – föräldrarnas protester eskalerar

  2 juni 2023, kl 17.27

  I USA svänger pendeln från woke till anti-woke. I maj skapade föräldrar med barn i Los Angeles-skolan Saticoy Elementary School ett Instagram-konto för att protestera mot skolans månatliga Pride-möte. Skolans personal pratar då bland annat om familjer med homosexuella föräldrar. Vissa föräldrar skulle hålla sina barn hemma, andra skrev rasande om ”sexualundervisning” i skolan.

  Några dagar senare upptäckte en heltidsanställd transsexuell lärare på skolan att en Pride-flagga som visats upp bränts. Läraren finns inte längre kvar på skolan – Los Angeles skoldistrikt ser det som ett ”säkerhetsproblem”, säger en anonym källa till Los Angeles Times.

  Den transsexuelle lärarens bild togs bort från skolans webbplats på grund av oro för lärarens säkerhet. Istället publicerades bilden på konservativa Instagram-sidor, som främst används av föräldrar som är emot Saticoys lokala Pride-grupp.

  När en transsexuell vikarie nyligen undervisade i skolan tog flera föräldrar hem sina barn. En annan lärare säger till Los Angeles Times att vikarien arbetat på skolan tidigare, och aldrig haft några problem. Personen i fråga ville vara anonym, av rädsla för repressalier från föräldrar eller stadens ledning.

   

   

  Fler notiser