Svett och etikett – inga kläder, ingen mat! Lanthandlare säger nej till dig som kommer barfota i bikini eller badbrallor

  2 juni 2023, kl 17.55

  Visst är skönt med sommar och sol, när man kan släntra runt barfota i värmen hela dagen i badkläderna? Men du som tänker handla litet i lanthandeln i Tolg, norr om Växjö, får nog klä på dig, annars är du inte välkommen, meddelar P4 Kronoberg. ”När man är i en livsmedelsbutik där vi hanterar öppna livsmedel är det inte så fräscht och trevligt om man är halvnaken”, säger lanthandlaren Pär Renevall.

  ”I denna affär så har vi skor och kläder på oss!”, så står det på skylten vid butiksentrén. Trots att lanthandeln ligger flera kilometer från närmsta strand har man ändå haft problem med badklädda kunder. ”Om man går in på en Ica-, Coop- eller Willys-butik tror jag det är väldigt sällan någon springer in barfota och i bikini. Då behöver man inte göra det på landet heller”, menar Renevall.

  Skylten har fått stor uppmärksamhet, och väckt reaktioner både vid butiken och i sociala medier. Enligt lanthandlaren är den absoluta majoriteten av reaktionerna positiva, men det finns några som ifrågasätter skylten. ”Jag fick en kommentar på nätet om att ’Vi föddes nakna’. Men då svarade jag ’Men du föddes ju inte i en butik i alla fall’”.

   

   

  Fler notiser