Ny skjutning i utsatta området Bäckby i Västerås, 20-årig man skottskadas under torsdagskvällen och förs till sjukhus

  2 juni 2023, kl 10.40

  Flera personer i Bäckby, Västerås larmade polisen strax efter nio på torsdagskvällen, efter att ha hört smällar. En man i 20-årsåldern fick hjälp av andra och blev körd till akuten, enligt polisens webbplats. ”Det är oklart var brottsplatsen är. Vi åkte till flera platser i Bäckby när larmen kom. Nu letar vi efter en misstänkt gärningsperson eller gärningspersoner”, sa Nadya Norton, presstalesperson på Polisregion Mitt.

  Enligt uppgifter till Vestmanlands Läns Tidning, VLT, ska skjutningen ha ägt rum utanför en matvarubutik. VLT skriver vidare att ett stort område utanför butiken var avspärrat under ungefär en timmes tid.

  Polisens arbete i förundersökningen fortsätter under fredagen, bland annat med förhör och att analysera den information som inhämtades under natten och morgonen. Ingen person är frihetsberövad. Händelsen utreds i nuläget som mordförsök.

  Bäckby betecknas av polisen som ett utsatt område. Så sent som 23 maj larmades polisen till Bäckby, med anledning av att flera personer hört höga smällar, liknade skott, i området. Flera tomhylsor hittades på platsen, vilket bekräftar att en skottlossning har ägt rum. Inga uppgifter om några skadade personer.

   

   

  Fler notiser