Kina och Ryssland positiva till Venezuelas intresse för att gå med i BRICS-samarbetet

  2 juni 2023, kl 19.05

  BRICS är ett organiserat arbete mellan länderna Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika. Länderna står för närvarande för över 20% av den globala BNP och 42% av världens befolkning. BRICS-gruppen diskuterar för närvarande kriterierna för att utvidga sitt medlemskap, och Maduro har uppgett att Venezuela finns med på listan över kandidater.

  Venezuelas president Nicolas Maduros tillkännager intresset att gå med i samarbetet vid möte med Brasiliens återvalde president Luiz Inacio Lula da Silva. Vid presskonferens med Maduro sade da Silva att många länder vill ansluta sig till organisationen och att officiella förfrågningar kommer att granskas och beslutas.

  Alexandr Schetinin, chef för det ryska utrikesministeriet för Latinamerika, säger tillkännagivande återspeglar BRICS-ländernas växande auktoritet i den nuvarande internationella situationen.

  Även Kina har lovordat Venezuelas intresse för att gå med.

   

   

   

  Fler notiser