Hovrätten skärper straffet för Frunze Saghatelyan, som mördade Fredrik Andersson på Delta gym

  2 juni 2023, kl 13.27

  Frunze Saghatelyan får sitt straff skärpt av hovrätten. I tingsrätten dömdes han till sluten ungdomsvård i två år och elva månader. I hovrätten döms han även för försök till mord, skriver Expressen, och straffet blir fyra års ungdomsvård.

  Saghatelyan sköt ihjäl 54-årige trebarnspappan Fredrik Andersson på Delta gym i Vastastan i Stockholm i mars 2022. Den riktiga måltavlan på gymmet var en Bandidosmedlem, som var i konflikt med ett kriminellt nätverk i Bro utanför Stockholm.

  Saghatelyan flydde under uppmärksammade former från kriminalvården en månad efter att han dömts i tingsrätten. Han misstänks ha hittat på att han hade svår tandvärk, efter besöket fritogs han av maskerade gärningsmän. Polisen tror också att han är skyldig kriminella ett mord, eftersom han sköt fel person på Delta gym.

  Eftersom han var under 18 år när han utförde mordet kunde han inte dömas till fängelse. Motsvarande straff för en myndig hade uppgått till 18 års fängelse.

   

   

  Fler notiser