Dödligt bråk utanför en pizzeria i centrala Strängnäs – en maskerad man i 30-årsåldern hugger sin antagonist i halsen

  2 juni 2023, kl 10.02

  Strax efter sex på kvällen under torsdagen började två män bråka med varandra utanför en pizzeria i centrala Strängnäs, ett bråk som slutade med mord. En man i 30-årsåldern stack sin kniv i halsen på en yngre man, som fördes till sjukhus med ambulans. Polisen meddelade på senare på kvällen att mannen i 20-årsåldern avlidit.

  Ett vittne berättar att hon var på väg att beställa pizza när hon såg en man ramla ihop. ”Jag trodde bara att han snubblade till, men sen såg jag att någon var på honom”, säger hon till Aftonbladet. Hon upplevde händelseförloppet som snabbt.

  Strengnäs Tidning har pratat med en tonårig flicka, som satt på en bänk i närheten och såg när den unge mannen höggs ner. ”Han blev attackerad på gatan av en maskerad man. Han blödde kraftigt, han hade blivit träffad på två ställen, i halsen och armbågen.”

  Den misstänkte gärningsman greps av polisen bara minuter efter händelsen. ”Vi kan inte säga något mer om mannen just nu, eftersom vi har vittnen som ska förhöras först”, sa Marcus Anefur, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter.

  Polisen har tagit föremål i beslag som kan kopplas till brottet.

   

   

  Fler notiser