Den amerikanske rapparen P. Diddy är inte nöjd med hur brittiska spritföretaget Diageo marknadsför artistens spritmärken

  2 juni 2023, kl 18.30

  Det går tydligen så där för artisten, producenten och entreprenören Sean ”Diddy” Combs vodka Combs’ Ciroc och DeLeón-tequilan. Nu stämmer han den brittiska stora dryckeskoncernen Diageo, med kända produkter som Johnnie Walker, Guinness och Tanqueray i portföljen.

  Enligt AFP anklagar Combs nu spritjätten för att försumma deras affärsavtal, och att inte investera i hans spritmärken för att han är svart. I stämningen som lämnades in till New Yorks Högsta domstol säger han att samtidigt som Diageo offentligt marknadsför sig själv som en ledare inom mångfald, fann Combs och hans företag att de inte var villiga att behandla sina svarta partners jämlikt.

  I stämningen framgår det vidare att Combs påstår att Diageo inte sköt till tillräckligt med resurser till försäljningen av vodkan och tequilan, då de marknadsförs som ”svarta märken” endast avsedda för ”urbana” konsumenter.

  Diageo säger till AFP att det 15-åriga partnerskapet med Combs varit produktivt och ömsesidigt fördelaktigt. ”Vi är övertygade om att fakta kommer att visa att han blivit rättvist behandlad.”

  Enligt popkultur-webbplatsen Sportskeeda drar Combs in runt 600 miljoner kronor per år på samarbetet med Diageo.

   

   

  Fler notiser