Video avslöjar hur en tonårig flicka knivhuggs och slås ihjäl på en gata i New Delhi; åskådare valde att filma händelsen

  1 juni 2023, kl 09.15

  I söndags knivhöggs en 16-årig flicka brutalt, och slogs sedan ihjäl på en livlig bakgata i Indiens huvudstad. Händelsen fångades av en övervakningskamera, och flera personer ses gå förbi när angriparen upprepade gånger brutalt slår tonåringen. Endast en man ses försöka ingripa och dra bort mannen från flickan, innan han snabbt drar sig tillbaka.

  På måndagseftermiddagen sa indisk polis att de gripit en man misstänkt för det brutala mordet. New Delhis polischef Deependra Pathak berättade för den indiska nyhetskanalen Times Now att det sannolikt handlar om ett passionsbrott.

  ”Jag såg att min dotter låg på marken” sa flickans pappa, Janak Raj, till CNN. ”Hennes organ hade kommit ut, och hennes huvud hade slagits in. Hon låg där livlös. Det var ingen idé att ta henne till sjukhus. Det gör mig arg att veta att ingen hjälpte min dotter” tillade han. ”Jag hörde också att åskådare var upptagna med att filma incidenten.”

  Händelsen är den senaste i en lång rad mord och våldtäkter som utlöst ilska över om det görs tillräckligt för att skydda kvinnor i Indien, och straffa angripare. Landet ses som den farligaste platsen i världen att vara kvinna i, enligt Thompson Reuters Foundation.

   

   

  Fler notiser