Queens musikkatalog säljs kanske till Universal Music för tio miljarder kronor – blir då historiens största försäljning

  1 juni 2023, kl 11.51

  Även om affären inte är i hamn än, så är det möjligt att Disney Music Group säljer Queens hela musikkatalog för tio miljarder kronor till Universal Music Group, enligt uppgifter till CNN. Samtidigt säger en talesperson för Disney Music Group till CNN att företaget inte har några planer på att sälja katalogen.

  Om affären blir av, så innebär det ett nytt rekord. Megaaffären skulle omfatta allt från Queens självbetitlade debutalbum från 1973 till ”Made in Heaven” från 1995, det sista med sångaren Freddie Mercury, som dog fyra år tidigare.

  När Bruce Springsteen skapade rubriker under 2021 med försäljningen av sin låtskatt fick han närmare fem miljarder kronor. Andra uppmärksammade förvärv är Warner Musics köp av David Bowies katalog 2021, och den kanadensiska popstjärnan Justin Biebers musikproduktion som såldes tidigare i år.

  Queen bildades i London 1970 av sångaren Freddie Mercury, gitarristen Brian May, trummisen Roger Taylor och basisten John Deacon. Sedan dess har Queen sålt 300 miljoner skivor över hela världen. 2018 uppmärksammades ”Bohemian Rhapsody” som världens mest streamade låt från 1900-talet.

   

   

  Fler notiser