Ny port söndersprängd, den här gången i Gröndal, södra Stockholm – omfattande polisinsats, ingen är gripen för brottet

  1 juni 2023, kl 10.08

  Strax efter två natten mot torsdag sprängdes en port i ett flerfamiljshus i Gröndal, södra Stockholm, sönder. ”Vi fick in massvis med samtal om att det hade briserat någon form av detonation i ett trapphus”, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SVT Nyheter. Han beskriver det som en kraftig explosion där porten ”i princip sprängts sönder”.

  Östling menar att det är troligt att explosionen hänger ihop med det senaste halvårets våldsvåg, men betonar att det fortfarande är för tidigt att uttala sig om det. ”Vi har ett flertal poliser som jobbar dygnet runt med att kartlägga de våldsskeenden som pågår.”

  Polisens analytiker går igenom material från övervakningskameror uppsatta runtom i södra Stockholm för att samla information. Nu på morgonen var fortfarande ingen gripen för brottet. ”Men vi har genomfört ett stort antal personkontroller under natten för att se om någon kan sättas i samband med denna händelse”, säger Östling.

  Flera av personerna som kontrollerats är kända av polisen sedan tidigare. ”Det stämmer att flera är kända av oss sedan tidigare, ja. De flesta av personerna är män och de flesta är ganska unga, men inte alla”, säger Österling till Expressen.

   

   

  Fler notiser