Fyra elever på Årbyskolan i Eskilstuna svårt skadade efter stort knivslagsmål

  1 juni 2023, kl 16.32

  Det var vid 12.45 som larmet gick till polisen att rycka ut till Munktellarenan i Eskilstuna. Där ligger flera skolor, och larmet gällde ett bråk med många inblandade, skriver Expressen. Ett eller flera mordförsök utreds, enligt polisen.

  Minst fyra personer, samtliga högstadieelever på Årbyskolan, har skadats allvarligt. Misshandel med minst ett tillhygge har skett, eleverna har blivit stickskadade. Polisen utreder händelsen som mordförsök. Händelsen har skett i samband med en friluftsdag. Anställda på skolan ska ha gett första hjälpen på plats, enligt Mattias Albers som är områdeschef på stadens kultur- och fritidsförvaltning.

  Många elever har också blivit vittnen till händelsen, säger Lina Axelsson Kilbom, chef på barn- och utbildningsförvaltningen och tidigare skolminister. Polisen har spärrat av ett stort område och letar nu efter misstänkta gärningsmän.

   

   

  Fler notiser