Minst nio personer skjuts under långhelg på Hollywood Beach, Florida, i samband med gräl – fyra barn bland de skadade

    31 maj 2023, kl 08.42

    Det var många som samlats på Hollywood Beach, Florida, med sandstränder, utomhusscener, barer och restauranger i måndags, en helgdag. Efter att två grupper med män börjat bråka med varandra utbröt skottlossning strax före sju på kvällen, meddelar New York Post. Enligt ett vittne slogs flera män utanför en butik, när en av dem drog sin pistol och började skjuta.

    En person har häktats, och man söker efter fler misstänkta. Enligt Hollywoodpolisen var de fyra barn som skottskadade mellan ett och 17 år gamla, de fem vuxna offren var i åldrarna 25 till 65 år.

    Hollywoods borgmästare, Josh Levy, sa under en presskonferens att han var ledsen och arg över skjutningen. ”Människor njuter av en semesterhelg på stranden med sina familjer. Att då fullständigt samvetslösa människor ignorerar allmänhetens säkerhet, och använder vapen i en offentlig miljö, är bortom all hänsynslöshet.”

    Bilder och videor från händelsen visar människor som flyr, skottskadade offer som väntar på hjälp, räddningstjänsten som tar hand om barn och vuxna samt en kvinna som skyddar en ung flicka på stranden.

     

     

    Fler notiser