Lernen Sie Deutsch! Efter Netflix Oscar-vinnande krigsfilm På västfronten intet nytt (2022) lär sig många britter tyska

  31 maj 2023, kl 14.55

  Netflix film På västfronten intet nytt (2022), inspelad på tyska, vann fyra Oscars i år, inklusive bästa internationella film. Sedan premiären i oktober har allt fler britter intresserat sig för det tyska språket, meddelar företaget bakom utbildningsappen Duolingo, vilket Daily Mail uppmärksammar. Det senaste halvåret har antalet elever i Storbritannien och Irland ökat med 32 procent.

  Cindy Blanco, inlärningsforskare vid Duolingo, sa till Mail on Sunday: ”Populärkultur har länge varit en inspiration för de som studerar språk, särskilt i Storbritannien.”

  Utbildningsföretaget fann att The Quiet Girl (2022), ett drama som utspelar sig på landsbygden i Irland, fick fler britter att lära sig irländska. Men det är inte bara filmer som lockar till språkstudier. När Netflix-serien Squid Game hade premiär 2021 såg utbildningsföretaget en ökning med 76 procent i antalet personer som lärde sig koreanska. Också det sydkoreanska pojkbandet BTS inspirerar britterna att lära sig språket.

  När Italien vann EM 2021 intresserade sig många lärjungar för det italienska språket. Återstår att se hur många som lär sig svenska efter vinsten i Eurovision Song Contest, och när vi har hand om nästa års värdskap.

   

   

  Fler notiser