Indisk livsmedelsinspektör tappar sin mobil i ett vattenmagasin – beordrar att allt vatten pumpas bort för att hitta den

  31 maj 2023, kl 10.05

  Allt för en selfie! Den indiske livsmedelsinspektören Rajesh Vishwas tappade sin mobil i vattnet när det var selfie-dags, meddelar nyhetskanalen Ground Report. Men om man har makt, så ska den brukas. Först fick lokala dykare i uppdrag att hitta mobilen, men de gick bet. Då krävde Vishwas att vattnet skulle pumpas bort, och så blev det.

  Efter tre dagar hade uppskattningsvis två miljoner liter vatten pumpats upp ur Kherkatta Dam, 20 meter djup. Enligt uppgift är det tillräckligt för att bevattna sex kvadratkilometer (600 hektar) jordbruksmark. Tilltaget stoppades först när en ansvarig på den lokala avdelningen för vattenresurser kom till platsen, efter ett klagomål.

  Vishwas är nu avstängd från sin tjänst, i väntan på en utredning. Han förnekar att han missbrukat sin position, och sa att vattnet han dränerade ”inte var i användbart skick”. Men hans agerande har väckt kritik, särskilt från delstaten Chhattisgarhs oppositionsparti. Många är numera beroende av tankbilar för att få vatten till hushåll och jordbruk.

  Vishwas fick i alla fall tillbaka mobilen, en sprillans ny Samsung Galaxy S23 Ultra, men några fler selfies blir det inte. Efter tre dygn i vattnet ville den inte vara med längre.

   

   

  Fler notiser