Nigerias avgående president Buhari återvänder till sina kor och får som han säger är lättare att kontrollera än folket

  30 maj 2023, kl 08.28

  Nigerias tidigare president Muhammadu Buhari har uttryckt sin iver att återvända till sin hemstad Daura i delstaten Katsina. Vid en middag i Abuja påpekade Buhari humoristiskt att han såg fram emot att återvända till sina kor och får, eftersom de var lättare att kontrollera än hans nigerianska landsmän. Buhari har nu lämnat huvudstaden Abuja och är på väg till sitt hem i Daura.

  Buhari har tidigare sagt att han längtar tillbaka till sin hemstad för att ta hand om sina kor och får efter att han lämnat presidentposten. Han har också sagt att han kommer att hålla sig så långt borta från huvudstaden Abuja som möjligt. Förra veckan avslöjade Buhari att han skulle fly till grannlandet Nigerrepubliken om han blev störd eller om det uppstod problem efter att han lämnat sitt ämbete.

  Den tidigare presidenten har suttit vid makten i åtta år och har nu lämnat över makten till Bola Tinubu och Kashim Shettima, som svurits in som president respektive vicepresident.

   

   

  Fler notiser