Två män som misstänks ha köpt 200 kilo sprängdeg i Norrtälje sitter nu anhållna

  29 maj 2023, kl 18.20

  I torsdags vi åttatiden på kvällen greps två personer i en bil i Norrtälje. I bilen fanns 200 kilo sprängdeg. Strax efteråt greps en man som misstänks ha sålt sprängmedlen, skriver Aftonbladet. Polisen slog till mot personerna i bilen efter att den misstänkta affären genomförts.

  De två personerna som satt i bilen greps på platsen och anhölls senare av åklagare, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen misstänker att personerna köpt sprängdegen av en man i Norrtälje, som arbetar som professionell sprängare. Man misstänker också att mannen försett kriminella personer med explosiva ämnen.

  Nu är de två personerna i bilen anhållna av åklagare. Polisen är fåordig om utredningen, som går vidare. ”Utredningsarbetet fortsätter och i nuläget finns ingen mer information att lämna om förundersökningen”, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Aftonbladet.

   

   

  Fler notiser