Tre personer skjuts till döds vid en mc-träff i New Mexico, fem skadas – evenemanget lockar 20 000 mc-förare från USA

  29 maj 2023, kl 20.25

  Årets mc-evenemang i den lilla staden Red River, New Mexico, slutade med att tre personer sköts till döds, och fem skadades. Varken offren eller skyttarna var lokala invånare, sa Red Rivers borgmästare Linda Calhoun till The Guardian under söndagen. I en tidigare intervju sa hon att skottlossningen var gängrelaterad, och att skyttarna har omhändertagits.

  Skottlossningen ägde rum på det 41:a årliga Red River Memorial Motorcycle Rally, ett evenemang som lockar tusentals försäljare och mc-förare under Memorial Day. Det är en långhelg som uppmärksammar de personer i USA:s väpnade styrkor som stupat i krig för landet. Besökarna kommer särskilt från de närliggande delstaterna Texas, Colorado, Oklahoma, såväl som andra delar av New Mexico och längre bort.

  ”Vi är en väldigt, väldigt liten stad och är värd för ett stort evenemang”, fortsätter Calhoun, och tillade att polisen ville att lokala företag skulle stänga ner sin verksamhet under tiden utredningen pågår. ”Det har en enorm inverkan på vårt näringsliv.”

  Skottlossningen skedde mellan två butiker, och den var inte affärsrelaterad.

   

   

  Fler notiser