Nya Zeeländsk pizzakedja introducerar möjligheten att äta nu och betala efter döden

  29 maj 2023, kl 18.50

  Den Nya Zeeland-baserade pizzakedjan Hell Pizza har introducerat ett ovanligt betalningssystem kallat “AfterLife Pay”, som gör det möjligt för kunderna att köpa en pizza nu och betala för den efter att de dött. Systemet, som inspirerats av alternativet “köp nu, betala senare” ska vara ett genuint initiativ som syftar till att stärka företagets position. Hell Pizzas VD, Ben Cumming, förklarade att företaget föredrar att kunderna köper sina pizzor inom ramen för sina ekonomiska möjligheter, snarare än att fastna i skuldspiraler på grund av “köp nu, betala senare”.

  Inom ramen för AfterLife Pay-programmet kommer 666 kunder från Nya Zeeland och Australien att väljas ut och uppmanas att underteckna ett juridiskt bindande tillägg till sina testamenten, så att kostnaden för deras pizza kan tas ut vid dödsfallet. Avtalet omfattar inte några räntor eller avgifter. Även om programmet har beskrivits som beroendeframkallande av Consumer NZ, försäkrar Hell Pizza kunderna om att det inte finns några dolda betalningar eller straffavgifter.

  Kunder kan registrera sig för “AfterLife Pay”-programmet på pizzakedjans officiella webbplats.

   

   

  Fler notiser