”Följ inte efter butikstjuvar, då får du sparken!” – det får anställda på kanadensisk-amerikanska Lululemon-kedjan veta

  29 maj 2023, kl 13.16

  Lululemon säljer sportkläder i bland annat USA, populära bland tjuvar. Under maj har butiksplundrare hälsat på tolv gånger i en butik i Atlanta, enligt tv-kanalen 11Alive. En anställd gjorde det man inte får göra: ringde polisen och försöka stoppa brottslingarna.

  Tre maskerade män försedde sig med sportkläder från en av Lululemons butiker. ”Nej, nej, nej, du kan marschera tillbaka ut!”, sa en av butikens två anställda. Men plundrarna fortsatte gratisshoppa, innan de gick ut och började lasta in det myckna tjuvgodset i sin bil.

  De två anställda följer efter dem till bilen, men försöker inte att fysiskt stoppa tjuvarna, det har tidigare fått arbetare att förlora sina jobb eller åtalas. De ringde istället polisen, men det skulle de inte ha gjort.

  ”Det är inte meningen att vi ska hindra någon”, säger Rachel Rogers, som arbetat för företaget i fem år. ”Vi ska skanna en QR-kod, det är allt. Vi ska inte ringa polisen.” Det strider mot Lululemons policy, och kan skrämma upp kunderna.

  De båda butiksanställda fick omedelbart sparken utan avgångsvederlag för att ha interagerat med tjuvarna. Det är nolltolerans som gäller. Mot de anställda.

   

   

  Fler notiser