Under inflygningen till en flygplats i Sydkorea öppnar en man nödutgången när planet är 200 meter från landningsbanan

  27 maj 2023, kl 10.45

  Det sydkoreanska inrikesplanet, en Airbus A321, var bara några minuter från att landa, när en passagerare bredvid en nödutgång tog bort ett lock och drog i en spak så att dörren öppnades, 200 meter över marken. Ett videoklipp fångar ögonblicket då vinden ven genom rader av passagerare, som redan spänt fast sina säkerhetsbälten inför landningen.

  Ett annat klipp visar två passagerare som sitter i raden vid den öppnade nödutgången. De försöker krypa ihop när vinden piskar runt dem, samtidigt som de greppar armstöden och vänder sig bort från dörren så gott det går.

  Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap fanns 94 passagerare ombord, bland annat 48 låg- och mellanstadiebarn som var på väg till ett sportevenemang nu i helgen. Flygvärdinnorna kunde inte kunde hindra den misstänkte från att öppna dörren, eftersom de redan förberett sig inför landningen. Ingen av de ombord skadades allvarligt.

  Den 33-årige mannen, som reste ensam och satt nära nödutgången, verkade inte ha varit berusad, men har hittills vägrat svara på utredarnas frågor. ”Det är svårt att ha en normal konversation med honom”, säger en utredare till Yonhap. ”Vi kommer att utreda motivet till brottet och straffa honom.”

   

   

  Fler notiser