Arlanda Express-tåg spårar ur i full fart utanför Arlanda, ingen är svårt skadad – påverkar pendeltåg och regionaltåg

  27 maj 2023, kl 10.05

  Tidigt i morse var de 67 passagerarna ombord på ett Arlanda Express-tåg på väg mot Arlanda, när de märker att något inte stod rätt till. ”Plötsligt kände vi hur tåget började vibrera och det började sakta in. Efter ungefär en minut stannade det, och vi såg rök”, säger en man som satt på tåget till Aftonbladet.

  Räddningstjänst och polis kom snabbt till platsen ”Tåget står vid sidan av spåret. När vi kom dit satt folk lugnt och stilla i sina stolar”, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral. Passagerarna fick evakueras i bussar. Två personer har förts till sjukhus.

  ”Tåget har spårat ur med sin bakre vagn. Det står fortfarande upp, och har så att säga glidit av spåret och alltså inte vält”, säger räddningstjänstens ledningsoperatör Josef Gustafsson till Dagens Nyheter.

  Tåget hade fyra kilometer till Arlanda när det spårade ur, och då har man normalt inte börjat bromsa än. Nu på morgonen rullar tågen norrut igen, men med vissa förseningar och delvis ändrade färdvägar för både fjärrtåg och regionaltåg. Inga tåg trafikerar Arlanda C, och samtliga Arlanda Express-avgångar är tillsvidare inställda. Ett alternativ är flygbussen från Cityterminalen.

   

   

  Fler notiser