Japansk polis griper misstänkt i gevär- och knivattack efter att han gömt sig i flera timmar – fyra personer mördade

    26 maj 2023, kl 14.22

    Strax före halv fem på torsdagseftermiddagen fick polisen utanför staden Nakano, östra Japan, larm om en beväpnad man som jagat och sedan knivhuggit en kvinna till döds. När ett ögonvittne frågade den misstänkte varför han knivhögg kvinnan ska han ha svarat: ”Jag dödade henne för att jag ville.”

    När polisen kom till platsen öppnade den 31-årige Masanori Aoki, son till en lokal politiker, eld, och dödade två poliser, meddelar BBC News. Därefter barrikaderade Aoki sig i sin fars hem, tillsammans med sin mamma och moster. De kunde senare fly huset där den misstänkte höll sig gömd, den ena strax efter halv nio på kvällen, och den andra strax efter midnatt.

    Den misstänkte mannen gav upp och lämnade huset tidigt på fredagsmorgonen, och häktades. Det är inte klart hur den fjärde personen, beskriven som en äldre kvinna, hade avlidit.

    Det krävs en strikt undersökning och mentala hälsotest för att köpa ett vapen i Japan; enligt polisen hade mannen licens för ett jaktgevär. Den senaste incidenten där flera poliser dödades ägde rum 1990, då två poliser sköts ihjäl av maffiamedlemmar. Under 2014 skedde sex incidenter med dödliga skjutningar i Japan, jämfört med 33 599 i USA.

     

     

    Fler notiser