Google-spel i Brasilien som går ut på att köpa, sälja, tortera svarta slavar tas bort, en månad efter att det släpptes

  26 maj 2023, kl 16.45

  ”Bra spel för att få tiden att gå. Men jag tycker att det saknade fler tortyralternativ”, löd en recension av det brasilianska spelet på Google Play, där man kunde byta, köpa och sälja slavar. ”Välj att befria de förslavade karaktärerna, eller använd slavarna för din egen berikning. Förhindra slaveriets avskaffande och öka din förmögenhet.”

  Många uttryckte raseri över spelet på sociala medier i Brasilien, meddelar BBC News. ”Uppenbar rasism”, twittrade Renata Souza, en svart aktivist och regional politiker från Rio de Janeiro. ”Bilden som illustrerar spelet har en vit man omgiven av svarta män. Den är absurt våldsam. Google och utvecklaren måste stå till svars för detta hatbrott.”

  Spelutvecklaren, Magnus Games, lanserade spelet den 20 april. De sa i ett uttalande att spelet ”skapades enbart för underhållningsändamål.” När det togs bort i onsdags hade spelet betyget fyra av fem stjärnor. Åklagarmyndigheten har inlett en utredning om hur det kunde läggas upp på Google Play.

  I ett uttalande till BBC News sa en talesperson för Google att Google Play inte tillåter appar som främjar våld eller uppmuntrar till hat. Brasilien avskaffade slaveriet först 1888.

   

   

  Fler notiser