Världens rikaste person, Bernard Arnault, förlorar 110 miljarder kronor på en dag – är fortfarande rikare än Elon Musk

  25 maj 2023, kl 13.12

  Den 74-årige vd:n för LVMH, som kontrollerar 75 lyxvarumärken, som Moet & Chandon, Louis Vuitton, Tiffany & Co. och Christian Dior, fick se sin förmögenhet minska när LVMH-aktien föll med fem procent under tisdagen, meddelar Bloomberg. Det är den största nedgången aktien sett på mer än ett år.

  Fallet kommer efter oro för att den amerikanska ekonomin saktar in, och kan dämpa efterfrågan på lyxvaror. Andra företag som riktar in sig på lyxkonsumtion, som Hermès International och Gucci-ägaren Kering SA, fick också se aktiekurserna minska. Enligt Bloomberg skars den europeiska lyxsektorn ned med 300 miljarder kronor.

  Men Bernard Arnault har fortfarande ledartröjan när det gäller världens rikaste människor, med ett nettovärde på 1 920 miljarder kronor, 120 miljarder kronor mer än tvåan Elon Musk. Under det senaste året har Arnaults förmögenhet ökat med 295 miljarder kronor, kopplat till LVMH:s aktie som skjutit i höjden med 35 procent.

  Arnault fick smeknamnet ”The Terminator” när han under 1980-talet fick ta över ett sviktande textil- och detaljhandelskonglomerat, och sparkade 9 000 anställda. Kvar blev i princip endast Christian Dior-varumärket och Le Bon Marché, ett lyxvaruhus i Paris.

   

   

  Fler notiser