Nattens facit: två explosioner i Norrköping med söndersprängda portar, och en explosion i Hässleholm med förstörda bilar

  25 maj 2023, kl 11.01

  Nästan samtidigt, strax efter klockan två i natt, exploderade portuppgångar i flerfamiljshus i centrala Norrköping, på två olika adresser. ”Larmen om explosionerna i respektive portuppgång inkom med bara några minuters mellanrum”, säger Magnus Holmström vakthavande befäl på Polisregion Öst till SVT Nyheter.

  Ingen människa ska ha kommit till fysisk skada, men trappuppgångarna har materiella skador. ”Portarna är söndersprängda. Den ena porten har något mindre skador än den andra”, enligt Holmström.

  Senare på morgonen hittades ett misstänkt föremål utanför en port i närheten av den andra explosionen. Nationella bombskyddet kallades in och är på plats. Ingen har gripits.

  Något tidigare i natt exploderade en bil på en parkeringsplats i centrala Hässleholm, och började brinna. ”Vi har en teori om att det är något som detonerat i samband med branden, men exakt vad får den tekniska undersökningen visa”, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till SVT Nyheter.

  Branden i bilen som exploderat spred sig till de bilar som stått parkerade bredvid. ”Tre bilar är totalt förstörda. Dessa bilar kommer man inte kunna köra igen”, säger vakthavande befäl vid räddningstjänsten, Leif Staffansson. Ingen ska ha skadats vid bilbränderna. Ingen har gripits.

   

   

  Fler notiser