Los Angeles hånas nu för ”livsförändrande” väderskydd för en (1) person vid busshållplatser – kostar 100 000 kronor

  25 maj 2023, kl 09.55

  Allt för jämlikheten, det är tanken med de nya väderskydden vid busshållplatserna i Los Angeles. De beskrivs som ”livsförändrande” för kvinnor och minoriteter, men är nästan för smala för att ens en enda person ska få skydd från vädrets makter. Dessutom kostar de 100 000 kronor styck.

  Det är stadens transportansvariga som med sin jämställdhetsplan mellan könen vill göra ”betydande framsteg för att uppnå jämställdhet senast 2025”, enligt Daily Mail. En rådgivande kommitté uppmärksammade bristen på skugga och belysning vid busshållplatser för kvinnor och ”könsminoriteter”, och sa att det var anledning till stor oro.

  Det nätta skyddet, La Sombrita, ger skugga för en (1) person under soliga dagar och ska skydda mot regn. Dessutom samlar skyddet upp solenergi som ska lysa upp busshållplatsen på natten. Men flera har twittrat om att skuggan är obefintlig, noll regnskydd och att belysningen är sämre än en ficklampa med dåliga batterier.

  Kounkuey Design Initiative, designfirman bakom de förlöjligade väderskydden, säger att La Sombrita var designad för att komma igång snabbt. Genom att skydden är mindre än 61 centimeter breda kunde man undvika processen med att få tillstånd att sätta upp dem.

   

   

  Fler notiser