Kvinnlig professor i New York tar fram macheten och hotar hugga huvudet av en journalist som ställer besvärliga frågor

  24 maj 2023, kl 16.21

  Den något labila konstprofessorn Shellyne Rodriguez i New York konfronterade nyligen en grupp försynta studenter som samlats i skolbyggnaden. De hade ställt upp ett par bord, och lagt fram broschyrer mot abort. Rodriguez anklagade dem för att ”trigga” hennes studenter, meddelar New York Post. ”Det här är våldsamt, det här är skitsnack. Du kan ju för fan inte ens bli med barn”, sa hon till en ung man.

  Videon från händelsen blev viral, och en reporter från New York Post ville följa upp det med en intervju med professorn. I tisdags knackade han tillsammans med en fotograf på hemma hos Rodriguez som tar fram en machete, sätter den mot reporterns hals och ber dem dra åt helvete.

  Reportern och fotografen lämnar fredligt byggnaden, men Rodriguez följer efter dem med macheten i högsta hugg. ”Om jag ser dig i kvarteret en gång till, så kommer du att …” När reportern försöker sätta sig i sin bil sparkar konstprofessorn honom på smalbenet flera gånger.

  En timme senare fick hon sparken. ”Rodriguez har blivit entledigad från sina plikter på Hunter College med omedelbar verkan, och kommer inte att återvända för att undervisa på skolan”, sa skolans talesperson till tidningen.

   

   

  Fler notiser