Ett delat lösenord till Netflix är väl inte hela världen? Jo, det tycker strömningsjätten, som snart sätter p för det

  24 maj 2023, kl 17.20

  ”Ett Netflixkonto är till för ett hushåll”, uppger Netflix i ett uttalande som Svenska Yle uppmärksammat. Netflix har sedan tidigare testat att begränsa lösenordsdelning i en del länder, och nu träder de nya reglerna i kraft i 103 länder. Strömningsjätten bekräftar för den finska nyhetskanalen att de nya reglerna berör Finland och hela Norden.

  Det är bara de som bor i samma hushåll som får dela konto; det är inte längre okej att ”familjemedlemmar” som bor på olika håll gratisdelar kontot. Utflugna barn, vänner och bekanta får ordna ett eget ett eget abonnemang. Alternativt kan man köpa till en extra medlem utanför hushållet för 49 kronor per månad.

  Risken finns att en del gratistittare byter till en plattform som tillåter lösenordsdelning. ”De som inte längre får Netflix gratis kanske snyltar på vänners och familjemedlemmars konton på Prime, Disney+ och HBO Max”, säger analytikern Ross Benes till Svenska Yle.

  Netflix har i andra länder bett användare bekräfta sin identitet med hjälp av sms, skriver Expressen. Vilka åtgärder Netflix Sverige ska vidta för att kontrollera att reglerna följs är inget som bolagets svenska representant kan svara på i nuläget.

   

   

  Fler notiser