Dokument om världens största kärnkraftverk flyger iväg när en anställd i Japan glömmer kvar dem på biltak och åker i väg

  24 maj 2023, kl 11.22

  Att jobba hemma kan ha sina fördelar, också om man försöker få snurr på ett kärnkraftverk som väntar på att återstartas, som Kashiwazaki-Kariwa-anläggningen i Japan. Men en tankspridd anställd råkade tappa bort en bunt viktiga papper, meddelar South China Morning Post. Mannen låste ytterdörren, gick fram till bilen, slängde upp en bunt synnerligen viktiga dokument på biltaket och åkte i väg.

  En granne hittade så småningom några av papperen, men det saknas fortfarande 38 sidor. Tokyo Electric Power Co., som driver kärnkraftverket, säger att det bland annat handlar om hur kärnkraftverket ska hantera översvämningar och bränder.

  Japans motsvarighet till Strålsäkerhetsmyndigheten har redan skjutit upp omstarten av kärnkraftverket på grund av säkerhetsbrister. En strikt regleringsprocess har hindrat Japan från att starta om de flesta av sina kärnreaktorer som stängdes efter Fukushima-katastrofen 2011.

  Samtidigt är en sydkoreansk delegation på plats i Japan, som ska bedöma säkerheten för Japans planerade utsläpp av behandlat radioaktivt vatten i havet, från det katastrofdrabbade kärnkraftverket i Fukushima. Sydkorea är oroade för den potentiella påverkan av havsmiljön.

   

   

  Fler notiser